Jelenleg 19 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

QR kód

Antal Pincészet: tiszta íz kép, lendület, jó zamatok

2014.07.11.
Az Antal család borai egyre több helyen hirdetik, hogy a borvidék újabb komoly borászattal erősödött.

Dlusztus Imre írása

Megfigyelhettük, vannak hazánkban tipikus rejtőzködő pincészetek. Arról lehet őket megismerni, hogy tételeik föl-föltűnnek különböző versenyeken, itt-ott talán még üzletben is összetalálkozhatunk a boraikkal, ugyanakkor a borászat alkotógárdájáról szinte semmit sem tudunk. Ilyen volt számomra az Antalvin, ez a kimondottan stílusos bajai borászat, ahol mindenféle harsányság és túlzás nélkül fajtajelleges, tiszta íz képű, jó ivású, zamatos borok készülnek.

Tovább a teljes cikkhez »

 

Bővebben...

A legjobb ár-érték arányúaknak ítélték az Antal Pincészet borait

A legjobb ár-érték arányúak lettek az Antal Pincészet borai a Bor és Piac Axiál borversenyén

Látogatás egy dinamikus pincészetben

Az év első tavaszi napját kihasználva látogatást tettünk a Duna-Tisza között található Hajós-Bajai borvidék egyik kiemelkedő pincészetében, mégpedig az Antalvin Kft által működtetett Antal pincészetben. Anélkül, hogy a borvidék bemutatásába bonyolódnék, legyen elég csak annyi, hogy a Hajós-bajai borvidéket a lösz alapkőzetnek és a Duna közelségének köszönhetően, akár Szekszárdi borvidék kisöccsének is tekinthetjük, annak összes jellemzőjével.

A pincészetben már az 1980-as évek elejétől készítenek és árusítanak saját borokat. Eleinte csak kisterületű, szakcsoporti szőlőtermesztéssel, borkészítéssel foglalkozott ez a családi tulajdonban lévő pincészet, azonban a ’90-es évek végétől belekezdtek saját, nagyobb méretű szőlőtermesztésbe is. Ebből adódik, hogy a jelenlegi legidősebb szőlőterületük 1998 őszén került telepítésre, majd 2003-ban és 2012-ben bővítették a birtokot. Így most 18 hektár termő és 4,8 hektár új ültetvényen gazdálkodnak Baja és Nemesnádudvar határában.

Folytatás!