Jelenleg 38 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

QR kód

Szőlőfajtáink - boraink

Cserszegi fűszeres:A cserszegi általános jegye a kissé muskotályba hajló, fűszeres illat és íz, amiben bodza és olykor sárgabarack, keleti fűszer, méz jelenik meg. Zöldessárga színe és fénye elegáns megjelenést ad a bornak. További részletek!

Chardonnay:Franciaországból származó szőlőfajta.A termés íze édes, jellegzetes zamatú. Kedvező időjárási körülmények esetén magas cukorfokkal szüretelhető.Bora általában kemény karakterű, finom zamatú, alkoholban gazdag.

Olaszrizling:Az olaszrizling hazánk legelterjedtebb fehérszőlő fajtája, hazánkba német közvetítéssel került.Fürtje kicsi vagy közepesen nagy, tömött. Apró, vékony héjú, sárgászöld bogyói igen lédúsak, aszúsodásra hajlamosak. Az olaszrizlingből készült borok íze a kesernyés mandulára emlékeztet.

Pinot Noir:Franciaországból származik. Nálunk elsősorban vörösbor készül terméséből. A szőlőszemek vékony héjúak, mélykék színűek és rendkívül édesek. Bora zamatokban gazdag, leginkább meggyre, málnára, szilvára, eperre vagy a cseresznyére emlékeztet.

Kékfrankos:A legelterjedtebb kékszőlő fajtánk. A termés színe sötétkék, kissé hamvas és lédús, az íze édes. Bora kellemes zamatú, csersavdús, sötétvörös színű, kissé savas. A hazai rozék nagy része kékfrankosból készül.

Merlot:Elterjedt és népszerű francia szőlőfajta. Neve a francia merle, merleau (feketerigó) szóból ered, valószínűleg bogyóinak sötét színe miatt. Fürtjei kicsik, bogyói vastag héjúak, kevésbé lédúsak, sötétkékek. A belőle készült bor mélyvörös színű, telt, bársonyos ízű, jellegzetes aromájú, száraz, sok f estékanyagot tartalmazó. Hosszan érlelhető csúcsborok alapanyaga.

Néro:A Néró egy sötétkék színű, bőlevű, fűszeres zamatú csemegeszőlő-fajta. Az egyedüli csemegeszőlő, amiből vörösbor készíthető.Fürtje vállas vagy szárnyas, nagy, tömött.Magas cukorfokkal és savtartalommal érik be szeptember elején. Gombás betegségekkel szemben ellenálló. Bora igazoltan gyógyhatású, gyulladáscsökkentő hatású.

Cabernet Sauvignon:Franciaországból származó szőlőfajta. A bora különleges minőségű, cserzőanyagban gazdag. A jó évjáratok elég hosszú idő alatt fejlődnek ki, 5-6 év „türelmi idő”, hordós és palackos érlelés kell a csúcsponthoz. Értékét növeli, hogy képes ezután akár egy évtizedig is kiváló formában kényeztetni a fogyasztót.Újabban kiváló rozéborokat is készítenek belőle.